Zavarivač ZZ

logo-zzSolarni – kombinovani bojler je namenjen za pripremu veće količine tople sanitarne vode koja se koristi u domaćinstvima, ugostiteljskim objektima, sportskim centrima.

Njihova prednost ogleda se u tome što za zagrevanje sanitarne vode u objektu, koristi obnovljiv izvor energije - Sunčevu energiju. Takođe, omogućena je racionalna potrošnja izvora energije: čvrsto gorivo, nafta, gas i električna energija, čime doprinosi zaštiti životne sredine. Ovakvim načinom zagrevanja obezbeđen je znatno niži utrošak energije na jedinicu pripremljene tople vode.

solarni_bojleri5

Zagrevanje vode je omogućeno tokom cele godine primarnim izvorima zagrevanja – solarnom energijom i energijom iz sistema centralnog grejanja. Električnim grejačima je omogućeno dogrevanje vode u prelaznom periodu.

Kazan bojlera i toplovodni spiralni grejači izrađeni su od kvalitetnog prohromskog lima Č4580. Njegov vek trajanja je preko 20 godina. Bojler je ispitan vodenim pritiskom od 12 bar-a što obezbeđuje sigurnu eksploataciju proizvoda pri maksimalnom radnom pritisku od 6 bar-a. Između kazana i metalnog omotača, prostor je ispunjen termomineralnom vunom koja sprečava bespotrebno odavanje toplotne energije.

Metalni omotač se izrađuje u dve varijante, koju određuje krajnji kupac : od visokopoliranog prohromskog lima Č4580-3C (efekat ogledala), i od hladnovaljanog čeličnog lima Č0146.

Rad bojlera je kontrolisan trostrukom diferencijalnom automatikom. Njen zadatak je da meri temperature vode u bojleru, solarnom sistemu i sistemu centralnog grejanja. Pri razlici Dt = 2 °C uključiće se pumpa ili elektromagnetni ventil sistema sa većom temperaturom i obezbediće se zagrevanje vode. Temperatura vode u bojleru se očitava na termometru koji se nalazi na komandnoj tabli.

Rad električnih grejača je kontrolisan radnim termostatom. Preporučujemo podešavanje radnog termostata na temperaturu 60 °C zbog stvaranja vodenog kamenca. Zaštitnim termostatom je bojler obezbeđen od prekomernog zagrevanja.


Preuzmite upustvo Zavarivač ZZ
Fajl je u PDF formatu

Ponuda meseca

ZAVOLITE ZIMU

hotcold

Vrući popusti za dugu i hladnu zimu
posebne pogodnosti za veće količine

Pozovite nas za više informacija!!!

peletline

peleti

Na prodaju bukov pelet BioEnergy Point - obezbedite ga na vreme

Prodavnica 1

LESKOVAC

Rade Žunića bb
(Bojnički put)

tel: 016-234-360
fax: 016-234-361
mob: 064-642-66-99

Prodavnica 2

PROKUPLjE

9. oktobar br. 33

tel: 027-326-661
mob: 064-642-66-51

Sedište firme

LESKOVAC

Rade Žunića bb
(Bojnički put)

tel: 016-234-360
fax: 016-234-361
mob: 064-642-66-99