Kotao - Centrometal EKO CK P

logo-centrometalKombinovani tropromajni toplovodni kotao Eko CK P izradjen od kotlovskog lima RST37.2 (po EN S235JRG2) debljine 5 mm., izradjen u skladu sa EN 303-5 i EN 304 . Kotao se isporučuje sa zasebno spakovanom izolacijom i oplatom, termometrom i termostatom pumpe na sebi. Proizvodjač Centrometal.

kotlovi1

Ovaj model kotla predstavlja naslednika dobro poznatog modela Eko CK. Prednost ovog kotla u odnosu na prethodnika je povećan stepen iskorišćenja kod korišćenja na pelet, gas ili ulje. Povećanje stepena iskorišćenja se dobija ubacivanjem   turbulatora u gornju zonu kotla. Turbulatori se dobijaju zajedno sa pelet regulacijom a kada se kotao koristi uz uljni ili gasni gorionik potrebno je turbulatore posebno poručiti.

Polazni vod grejanja nalazi se na vrhu kotla a ne pozadi kao kod prethodnog modela.

Odgovarajuce dimenzionisano ložište, vodjenje produkata sagorevanja u tri prolaza i dodatne orebrene površine za izmenu toplote osiguravaju visok stepen iskorišcenja kotla, što ga čini štedljivim.

 

Za slučaj loženja uljem ili gasom, montaža gorionika je jednostavna i brza na fabrički pripremljenom otvoru na donjim vratima. U tim slučajevima potrebno je dodati regulaciju za upravljanje radom gorionika (dodatna oprema).Za slučaj grejanja na pelet postoje fabrički pripremljeni setovi.Velika vrata i ložište kotla omogućavaju loženje krupnim čvrstim gorivom i jednostavno čišćenje i održavanje.Kada se kotao koristi za zatvorene sisteme grejanja moguća je ugradnja termičkog osiguranja na za to fabrički pripremljene otvore. U otvore je potrebno ugraditi termički izmenjivač (dodatna oprema) na koji se naknadno dodaje termozaštitni ventil.

kotlovi

Isporučuje se posebno telo kotla, posebno oplata sa toplotnom izolacijom što omogućava jednostavan transport i ugradnju i smanjuje rizik od oštećenja a montaža je izuzetno brza i jednostavna.Montaža oplate je jednostavna i vrši se pomoću vijaka koji se dobijaju uz kotao.

ckp-tablica

Ponuda meseca

ZAVOLITE ZIMU

hotcold

Vrući popusti za dugu i hladnu zimu
posebne pogodnosti za veće količine

Pozovite nas za više informacija!!!

peletline

peleti

Na prodaju bukov pelet BioEnergy Point - obezbedite ga na vreme

Prodavnica 1

LESKOVAC

Rade Žunića bb
(Bojnički put)

tel: 016-234-360
fax: 016-234-361
mob: 064-642-66-99

Prodavnica 2

PROKUPLjE

9. oktobar br. 33

tel: 027-326-661
mob: 064-642-66-51

Sedište firme

LESKOVAC

Rade Žunića bb
(Bojnički put)

tel: 016-234-360
fax: 016-234-361
mob: 064-642-66-99